Lite mer om Ellinor Rückert 

Jag är född i Stockholm men uppvuxen i Uppsala. För 30 år sedan flyttade jag tillbaka till Stockholm med min numera make. Under 12 år bodde vi i olika stadsdelar i innerstaden. När vi väntade vårt tredje barn var längtan till ett eget hus stor och valet av Lidingö var lätt med tanke på öns fantastiska läge och natur.

Vi har nu bott här i 17 år och trivs bara bättre och bättre för varje år som går. Lidingö är verkligen en stad i staden med en småstads alla fördelar och hela Stockholm runt hörnet med dess utbud.

Jag förespråkar närhetsprincipen när det gäller skolgång, så valet av Torsviks skola var lätt då den ligger i vårt område. Som förskollärare i grunden har jag följt mina barns skolgång på nära håll och har bara positiva erfarenheter av Torsviks skola.

Jag arbetade på Carlsons skola i ett lärarteam i ca 15 år. Som den pedagog jag är har jag alltid brunnit för skolfrågor av olika slag, först i yrkesrollen men jag har också följt mina barns erfarenheter på nära håll. När jag fick frågan att sitta i Utbildningsnämnden för Lidingöpartiet som ersättare kändes det som ett klockrent uppdrag för mig med min erfarenhet inom området.

Jag har även en examen i affärskommunikation från IHM, jag är utbildad frisör och dekoratör.

Under min tid i skolans värld satt jag också en gång i månaden i Bris jourtelefon och tog emot samtal från barn och unga. 

Jag har arbetat på flera olika läkemedelsbolag med kommunikation av olika slag samt en sväng i frisörbranschen.

För mig är Lidingö så unikt för att det finns så många dimensioner på människor och hur de bor. All vacker skog som ligger runt knuten samtidigt som det är en närhet till vatten och sjöliv. För att inte glömma Ekholmsnäsbacken och våra golfbanor. Man kan leva ett helt liv här på ön utan att sakna något. 

Detta är första gången i mitt liv som jag är engagerad politiskt på riktigt, vilket jag ser mycket fram emot. Tidigare var jag medlem i Moderaterna men Lidingöpartiet med sin lokala profil och 
mottot ”En grön skön ö” är något jag definitivt vill verka för. Därför blev just Lidingöpartiet ett självklart val.