Grattis Anna till priset som ”Ung Läsinspiratör”!

Torsdagen den 26 oktober hade LidingöPartiets Evelyn Lewandrowski, ledamot av Kultur- och fritidsnämnden, nöjet att i Lidingö stadshus överlämna blommor och diplom till Anna Tärnvik.

Anna fick det, genom Lidingö stadsbibliotek, nyinstiftade priset ”Ung Läsinspiratör”, det vill säga vilken ungdom på ön som framgångsrikast agerat som läsinspiratör och spridare av läsglädje i sin omgivning. Juryns motivering var ”Genom kärleken till böcker har Anna inspirerat flera av sina vänner att hitta tillbaka till läsningen”. Anna var en förtjänstfull vinnare av priset! Som tack får hon även välja ut tio böcker, vilken lycka!

Den lilla ceremonin ägde rum i samband med vernissagen av BLANK där Anna har sin egen monter. Stadshusentrén var fylld av förväntansfulla Lidingöbor, feststämningen höjdes ytterligare av underbar pianomusik och många fina utställningsalster. Både Evelyn och LidingöPartiet konstaterade med stor glädje att vi har fantastiska ungdomar på ön!

På bilderna nedan syns även BLANK-skapelser av Heidi Suatan (båtbygge), Sofia Koroid (bilden med fiolen) och Lukas Elg (svartvita detaljrika teckningar).