Lite mer om Zandra Laverack

Jag flyttade till Lidingö för ungefär 45 år sedan. Närheten till Stockholms puls och till Lidingös natur var starka dragningskrafter. Under åren har jag gjort några avstickare, som till exempel 5½ år i London och 4½ år i Norrtälje, men jag kunde inte slita mig från Lidingö. Jag kom alltid tillbaka.

Egentligen har jag aldrig varit politiskt aktiv – såsom jag är nu – trots mina år som sekreterare i Riksdagen. Men nu, som pensionär, känner jag ett starkt engagemang för politiken på ön och att få vara med och göra skillnad. Omhändertagande av naturen, omvårdnad av Lidingös invånare, varsam utveckling och småskalighet och att vara nära beslutsprocessen gjorde att Lidingöpartiet var det självklara valet för mig.

Jag har många intressen såsom att umgås med barnbarnen (två av dem bor på Lidingö), vallning av getterna på ön (Get2gether), konst (jag är amatörmålare). Jag är även med i Rebeckaordern (Odd Fellow), läser mycket, reser när jag kan och går på gym ett par gånger i veckan.

Jag hoppas att vi tillsammans ska kunna behålla vår fina ö – grön och skön – och verka för att alla ska trivas lika bra på Lidingö som jag gör.