Återinvigning av sommarkaféet vid Hustegaholm efter coronapandemin!

Birgitta Sköld håller tal

På torsdagen återinvigdes sommarkaféet vid Hustegaholm efter två dystra somrar när kaféet tvingades hålla stängt på grund av coronapandemin.  Det var mycket folk på plats. Elever från Lidingö musikskola spelade. Det spöregnade kort innan invigningen men det blev sedan ett härligt uppehållsväder och lite sol. Birgitta Sköld, ordförande i omsorgs- och socialnämnden höll tal tillsammans med Stefan Heinebeckstal, förvaltningschef vid omsorgs- och socialförvaltningen.

Birgitta Skölds tal:

Nu är vi här igen, det känns fantastiskt och vi har en ny sommar i antågande att njuta av.

När jag står här och blickar ut kan jag konstatera att vi har en väldigt vacker och Grön Skön Ö. Vår vackra natur är värd att bevara!

Det är mycket värt att vi åter kan erbjuda Lidingöborna en plats att komma till, där man bara kan vara, känna sommarens dofter av nyklippt gräs och blommor och höra vinden susa, fågelkvitter och blicka ut över grönskan och det glittrande vattnet som omger oss.

Jag tror många när de kommer hit kanske tänker tillbaka på barndomens somrar och hur tiden då kunde kännas oändlig, där dagarna flöt in i varandra och man bara var!

Jag hoppas att Hustegaholm, denna vackra plats, kan erbjuda det lugnet.

Utan er aktiva i pensionärsföreningarna PRO och SPF hade detta inte blivit av.

Jag tror vi i år känner en särskild samhörighet och tacksamhet efter att pandemin under några år gjort det omöjligt för oss att träffas så här.

Men pandemin även tagit vänner ifrån oss.

Men vi är här igen trots allt och jag vill rikta ett stort tack till er alla inom PRO och SPF som ger oss möjlighet att få njuta av sommaren här på Hustegaholm.

Jag önskar er alla en riktigt fin sommar!