Hjälp polisen rädda liv!

Med anledning av måndagens brutala dödsskjutning längs Södra Kungsvägen där, enligt mediauppgifter, en s.k. avhoppare från de brutala gängmiljöerna i Stockholms förorter, sköts till döds, kommer Lidingöpartiet vid nästa kommunstyrelsemöte att kräva att staden omedelbart tar upp förhandlingar med Trafikverket om att få sätta upp övervakningskameror på Nya Lidingöbron, det vill säga bilbron till Stockholm. Vi kommer att ställa samma krav när det gäller Gamla Lidingöbron, som staden själv har full rådighet över.

Självklart kommer det att krävas en formell tillståndsprocess hos Datainspektionen och den processen behöver startas omgående.

Tyvärr är flera partier på ön aktiva motståndare till ökad trygghet för Lidingöborna genom att säga nej till övervakningskameror på Lidingöbroarna. Dessa partiet är Miljöpartiet, Centerpartiet, Liberalerna och Socialdemokraterna. Detta framkom tydligt när frågan om övervakningskameror debatterades i Lidingö kommunfullmäktige den 27 april i år. Samtliga uppräknade partiet yrkade då nämligen avslag på en motion från Sverigedemokraterna om övervakningskameror på våra broar.
Lidingöpartiet har dock gott hopp om att kunna vinna majoritet för vårt förslag i samarbete med Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. På samma sätt som vi gjorde i frågan om tiggeriförbud i våra centrumområden.

Varför vissa partier på ön är notoriska motståndare till ökad trygghet genom att polisen får lättare att klara upp grova brott, är en gåta. Det är dock viktigt att Lidingöborna får reda på att så ligger det till. Gå gärna in på stadens webbTV-sändning från kommunfullmäktige den 27 april och se själva. Vi måste sätta stopp för flummeriet och värnandet av kriminella framför vanliga skötsamma människors säkerhet och trygghet.

Den personliga integriteten för gemene man gynnas inte av att mördare hjälps att undgå upptäckt och lagskipning. Nästa gång kan ett oskyldigt barn hamna i skottlinjen, precis som nyligen hände i Botkyrka! Det måste vi ansvarskännande politiker försöka förhindra med alla till buds stående medel.

Lars H Ericsson

Ordförande i Lidingöpartiet