Hustegaholms sommarcafé öppet för säsongen

Sommarcaféet på Hustegaholm har slagit upp portarna för säsongen. Jane Hellers, ordförande i SPF Seniorerna Lidingöskeppet, hälsade alla gäster välkomna i tisdags. Hon tog emot blommor av kommunalrådet Birgitta Sköld och Lotta Wigen, chef för omsorgs-och socialförvaltningen, som kommit för att inviga säsongen 2015.

– Hustegaholm har funnits med på kartor sedan 1661 och har en lång historia som gård och sommarviste. Det slår mig hur otroligt vackert det är här ute och vilken fin möjlighet det är att få komma hit under sommaren, sa Birgitta Sköld i sitt invigningstal.

Caféet är öppet från den 9 juni till den 16 augusti mellan klockan 12 och 16, alla dagar utom måndagar.

Verksamheten är helt ideell tack vare ett samarbete mellan staden, Pro och Spf seniorerna lidingöskeppet. Man erbjuder aktiviteter som musikcafé och linedance vissa dagar. Midsommar är också en populär höjdpunkt då man har specialprogram (för att se hela programmet, gå till www.lidingo.se/23864.html).

– Det här är inget vanligt café eftersom det är våra frivilliga som gör allt. Det blir lite av en mötesplats för dem som inte har något sommarställe. För en del gäster kan det bli den enda sociala kontakten under dagen, då kan det få ta lite tid med serveringen, förklarar Ann-Christine Sundqvist som är frivilligsamordnare i Lidingö stad.

Totalt är det 30 frivilliga som samordnat sig för att man ska kunna ha verksamhet hela sommaren. Buss 923 stannar vid stora parkeringen där Lidingö stads transportservice tar vid och kör sista biten upp till caféets huvudentré. Nytt för i år är att man får  skjuts ända fram till huvudentrén.

– Många av våra äldre kunder har svårt att röra sig och naturen gör promenaden lite utmanande den sista biten. Det känns positivt att det gick att ordna så att fler få skjuts hela vägen fram till caféet, nu hoppas vi bara på fint väder så att många vågar sig ut till oss, avslutar Ann-Christine.