Nya Lidingövallen invigd!

LP:s deltagare Evelyn Lewandrowski, Birgitta Sköld, Hans Grundell, Annie Antranikian och Mikael Sens

I lördags invigdes nya Lidingövallen. Lidingöpartiets kommunalråd Birgitta Sköld - tillika vice ordförande i kommunstyrelsen - var med och höll tal och klippte bandet. 

Lidingöpartiet representerades av fem personer varav tre också deltog i den amerikanska stafetten, nämligen Hans Grundell, Annie Antranikian och Mikael Sens. Hejarklacken bestod av Evelyn Lewandrowski och Birgitta Sköld.

Birgitta Skölds invigningstal:

Hej Lidingöbor och tack för att jag får vara här idag. Jag är vice ordförande i kommunstyrelsen samt kommunalråd och ordförande i omsorgs- och socialnämnden och representerar Lidingöpartiet.

Lidingövallen har alltid haft en stor betydelse för Lidingöborna. Vi Lidingöpartister har därför jobbat länge för att den nya anläggningen ska bli verklighet. Att vi i dag tillsammans inviger den nya anläggningen känns fantastiskt. Nya Vallen kommer att ha stor betydelse och vara till stor glädje för Lidingöbor under en lång tid framöver.

Den uppgradering som nu skett stärker hela Vallen-områdets position. Vallen kommer att vara en fantastisk samlingsplats för alla, både unga och gamla, förenings- och spontanidrottare, skolelever och familjer med flera.

Vallen har ju sen länge haft en stor betydelse för de som utövar friidrott, fotboll, tennis och ishockey men jag tror och hoppas att det i framtiden kommer finnas utrymme för fler idrotter.

Som ordförande i omsorgs- och socialnämnden så vet jag att idrott är ett viktigt sätt att hålla våra barn och ungdomar borta från olika frestelser och tråkigheter. Jag tänker framfört allt på droger och liknande.

Jag vet att satsningen på idrott och aktiviteter är väl använda pengar ur alla aspekter! 

Nya Vallen har varit en stor utmaning för de föreningarna, politiker, förvaltningar och entreprenörer som tillsammans drivit det här projektet. Men det har verkligen blivit en vacker och funktionell anläggning.

Projektet har dessutom hållit budget och blivit  klart på utsatt tid! 

Bra jobbat!

Med det sagt vill jag rikta särskilt tack till IFK Lidingö Friidrott som har satt ihop ett väldigt trevligt program till dagens invigning.

LYCKA TILL!

Lidingöpartiet tävlade i Amerikansk stafett!

Lidingöpartiet ställde också upp med ett lag i den Amerikanska stafetten som IFK Lidingö Friidrott arrangerade dagen till ära. Laget bestod av Hans Grundell, Annie Antranikian och Mikael Sens.

I Amerikansk stafett ska stafettpinnen röra sig fyra varv eller 1 600m. Vi hade delat upp distansen i 8 x 200 meter där Hans och Annie sprang vardera tre sträckor och Mikael tog två.

Vi kämpade väl men kunde inte riktigt mäta oss med de duktiga friidrottstränande barnen, ungdomarna och vuxna i de andra lagen, säger Hans. Vi hade dock väldigt roligt och vi vill tacka IFK Lidingö Friidrott för ett inspirerande och mycket trevligt arrangemang, flikar Mikael in. Annie var också nöjd och glad. ”Det var så himla kul att se så många entusiastiska Lidingöbor i alla åldrar idrotta och ha trevligt tillsammans”, säger Annie.