Lidingö stads mötesplats Centrum fortsätter sin gradvisa öppning

Lidingö stads mötesplats Centrum öppnar för förbokade evenemang av olika slag. Det beslutade Lidingö stad på tisdagen. Även drop in-verksamheten öppnar så att äldre på Lidingö kan träffa bland andra den digitala lotsen och syn- och hörselinstruktör i stadshuset. 

Kaféet kommer att fortsätta hålla öppet utomhus så länge som vädret tillåter.

– Vi är så glada att nu kunna erbjuda alla våra seniorer fler aktiviteter. Under pandemin startade vi upp verksamhet utomhus men nu kommer detta kunna utökas till att även gälla förbokade evenemang inomhus. Detta möjliggör för anhöriga att åter träffas i grupper, för social gemenskap i kortspelsgrupper och mycket annat.  Vi är också mycket stolta över att nu åter kunna erbjuda öns seniorer digitalt stöd tack vare vår nyanställde lots, Hampus Kvist, säger omsorgs- och socialnämndens ordförande Birgitta Sköld, (LP).

Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer att reglera antalet besökare i varje evenemang och hänsyn kommer att tas till rummets storlek och möjlighet att hålla distans. Besökare erbjuds munskydd och handsprit kommer att finnas utplacerat i rummen. Alla besökare uppmanas att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridning.

Besluter gäller från och med den 28 augusti 2021 men kommer att implementeras gradvis fram till den 1 september. Verksamheten fortsätter att följa smittspridningen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och nytt beslut kan komma att fattas om situationen så kräver.

Mötesplats Centrum öppnar gradvis – Lidingö stad (lidingo.se)