Lidingöpartiet berett att ta ökat ansvar för ön!

I lördags hade Lidingöpartiet sin andra valkonferens inför valet 2022. Ett 30-tal medlemmar närvarande. Bland annat diskuterades Lidingöpartiets valprogram 2022 och budskap inför valet.

Lidingöpartiet har sedan valet 2014 ingått i den politiska majoriteten på ön. Samarbetet med de övriga majoritetspartierna har på det hela taget fungerat bra.

Lidingöpartiet är det stabila borgerliga alternativet på Lidingö. Under senare tid har Lidingöpartiet fått många nya medlemmar, vilket vi är väldigt glada för.

Lidingöpartiet sviker inte sina väljare utan står sedan många år stadigt i sin politik. Under vår tid i majoriteten har vi lyckats mycket väl när det gäller att infria våra vallöften. Vi är beredda att fortsätta bilda en trygg borgerlig majoritet på ön med övriga äkta borgerliga partier. Om väljarna vill är vi även fullt beredda att ta över rollen som det ledande borgerliga partiet på ön – alltså rollen som kommunstyrelsens ordförande.

Under våra snart åtta år i majoriteten har vårt kommunalråd Birgitta Sköld haft flera ledande poster, bland annat vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i omsorgs- och socialnämnden. Birgitta har efter väl förrättat värv valt att trappa ned. På den nya valsedeln är Birgitta Sköld nummer två och ledartröjan tas över av den politiskt erfarne Anders Paulsen. Läs mer om Anders på Lidingöpartiets hemsida. Partiets tredje namn på valsedeln är också partiets ordförande, Lars H Ericsson, med mångårig erfarenhet från kommunpolitiken på ön.