Rösta rätt den 9e september!

Att orientera sig i den allt mer snåriga valdjungeln är sannerligen inte lätt för väljarna. Valaffischerna har lagt sig som ett lapptäcke över Lidingö och debatterna kokar i olika media, på gator och torg. Alla talar om miljö och småskalighet, men många talar med kluven tunga. Vi inom majoriteten vill försöka hjälpa er väljare lite på traven.

Miljöpartiet är kanske värst av alla som säger sig värna det gröna, men i själva verket är ett betongparti när man skrapar lite på ytan. Miljöpartiet för dessutom en politik som går ut på alla utom de själva ska leva efter deras normer och värderingar, oavsett om det gäller att flyga, måla sin båt med giftig bottenfärg eller att köra omkring med stora stenar i en miljöskitig bil. I sin strävan att låta Lidingö bli en förlängning av Stockholm vill de ta bostadsnära grönytor i anspråk och ser gärna höga hus dikt an mot gatan, ett innerstadslandskap! Målet är en sammanhängande stadskorridor mellan Lidingöbron och Skärsätra, tunnelbana och 8000 ytterligare bostäder, vilket motsvarar nästan 8 Dalénum.

Centerpartiet har svårt att få ihop sina olika budskap med att lokalt säga sig vara för en småstadskänsla på Lidingö, samtidigt som deras partiledare Annie Lööf på riksnivå inte ser några som helst problem med att Sverige tar emot 30 miljoner nya invandrare. Samma typ av dubbelbudskap ger Centern när de gäller Lidingö Centrum. Ett småskaligt centrum går inte att kombinera med de gigantiska butiksytor de vill bygga för kedjor som Åhléns och Claes Ohlsson, som dessutom skulle slå ut våra småbutiker både i Lidingö centrum och på övriga ön. Centern talar gärna om Hälsans Ö och idrottens betydelse för ungdomarna, samtidigt som man har en drogliberal på valbar plats till Lidingö kommunfullmäktige. Tala om dubbelmoral!

Liberalerna på Lidingö är åtminstone är ärliga och konsekventa i sin politik. För varje dag som går förflyttar de sig öppet ytterligare ett steg åt vänster i politiken. Deras tydliga budskap är att alla Lidingös utmaningar ska lösas genom att sälja ut stadens mark och bygga så mycket som möjligt. Det gäller Centrum/Torsvik och många andra områden. Frekvent har Solna kommun kommit upp som Liberalernas idealkommun och förebild. I de politiska debatterna benämner Amelie Tarschys Ingre majoriteten M+LP+KD som ”ni borgerliga”. Vi undrar om hon stämt av detta med partiledaren för Liberalerna, Jan Björklund, som vi tror uppfattar sitt eget parti som en del av den borgerliga alliansen. I allt fler frågor ställer sig Liberalerna på Lidingö tillsammans med vänsterblocket. Viktigt att veta när man går till valurnorna för att rösta i kommunalvalet den 9 september.

Den nuvarande majoriteten med Moderaterna, Lidingöpartiet och Kristdemokraterna är nu starka och enade. Vi säger absolut nej till tunnelbana, nej till stadsgator, vi säger nej till att förstöra våra grönområden, stora som små. Vi för en byggrestriktiv politik och vi tar oss an utmaningar genom att fortsätta effektivisera byråkratin i förvaltningarna. Vi vill se ett charmigt, småskaligt Lidingö centrum utan stora butikskedjor. Vi värnar våra lokala, unika små butiksägare. Vi kommer inte att lägga vår energi på att exploatera sönder Lidingö, utan på det som är kommunens primära uppgifter: skola, omsorg, infrastruktur, samt även satsa på kultur- och idrottslivet och vara ett stöd till näringslivet. När det gäller beslut som fattas av Landsting och Riksdag som rör Lidingöborna kommer vi envist uppvakta och argumentera för att påverka beslutsfattare på alla nivåer. Vi kommer att sätta Lidingöbornas intressen först!

Erik Centerlind (M)
Cecilia Frosteus (LP)

Se Lidingösidan >>